Actie!!

Gratis gereedschapset twv 375,89€
bij je Loxone zelfbouw pakket

Voorwaarden actie

Certificaten

Partners

Systeem keuze

We adviseren je graag over de voor- en nadelen van de verschillende systemen.

Voor bediening en aansturing van je verlichting en andere elektrische componenten in je woning zijn er verschillende systemen voorhanden:

  • Het klassiek systeem met schakelaars
  • Drukknoppen met teleruptoren of impuls relais
  • Domotica

Het klassiek systeem met schakelaars

Bij het klassieke systeem plaats je de bekabeling rechtsreeks vanuit de zekeringkast via de schakelaar naar het lichtpunt. De schakelaar schakelt het licht aan en uit. Wil je hetzelfde lichtpunt op meerdere plaatsen kunnen bedienen dan dien je wissel- en kruisschakelaars te gebruiken.

Dit is de goedkoopste oplossing maar er komt meer slijpwerk en het aansluiten van verschillende wissel- en kruisschakelaars is moeilijker. De kans op fouten is dan ook groter. Eens geplaatst kan je achteraf ook niets meer wijzigen.

Drukknoppen met teleruptoren of impuls relais

Het aan en uit schakelen van de verlichting gebeurd via de teleruptoren in de zekeringkast. Via een drukknop stuur je de teleruptoren aan dewelke op hun beurt de stroom al dan niet onderbreken naar de lamp. Het is ook veiliger gezien de drukknoppen op 24V werken.

Je kan snel zonder zorgen kabels en inbouwdozen plaatsen. Je hebt minder slijpwerk, alles aan/uit knop mogelijk en automatiseren van componenten zoals bvb rolluiken en screens.
Je kan achteraf nog aanpassingen doen en bepalen welke drukknop welk lichtpunt schakelt. Bovendien hou je de optie open om later domotica te installeren.

Domotica

Domotica is geen dure droom. Het is goed betaalbaar en zeker niet enkel weggelegd voor bewoners van exclusieve villa’s. Dit wordt dagelijks bewezen.

Of het nu gaat over een sturing van rolluiken/screens vanuit het bed, of over een intelligente verwarmingsregeling, alle comfort functies die u zich kan bedenken zijn mogelijk. U heeft alles onder controle, hetzij per drukknop, Smartphone, tablet, PC, … Zelfs op afstand besturen.
Geniet van 100% vrijheid en de mogelijkheid om zelf met de configuratie software aanpassingen uit te voeren. U wilt met de drukknop naast de voordeur niet alleen het licht bedienen, maar ook alle rolluiken sluiten? Geen probleem - Software starten, de configuratie veranderen, klaar.

De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Met een enkele drukknop een bepaalde sfeer in huis creëren, hets automatiseren van rolluiken/screens/poorten, tijdsgebonden functies, alarmsysteem en zelfs op afstand zien en converseren met wie er aan de voordeur staat.

Laat al deze mogelijkheden je niet afschrikken, wij begeleiden je door heen het hele proces.

Product toegevoegd aan mandje