Loading...

Stappenplan zelf elektriciteit leggen

Doe-het-zelf elektriciteit via 8 heldere stappen. Stap voor stap begeleiden wij je doorheen het hele proces.
Home / Diensten / Zelfbouw stappenlan
Analyse en advies
Op basis van jouw wensen en verwachtingen leggen we samen de materiaalkeuze vast en bepalen de hoeveelheden.
Vrijblijvende offerte
Een duidelijk overzicht van de werken die je zelf uitvoert en die SamElek uitvoert. Je bespaart gemiddeld 50% met onze doe-het-zelf elektriciteit pakketten.
Eerste levering
De leveringen van het materiaal gebeuren rechtstreeks op de werf. Bij de eerste levering komt SamElek alle onderdelen toelichten en maken we u wegwijs in het legplan.
De eerste werken
Op basis van het instructieboekje, het legplan en de eerste toelichting kan u al aan de slag. Je voert de slijp- en boorwerken uit, legt de kabels en plaatst de inbouwdozen.
Opvolging en controle
Voor de start van de pleister- en chapewerken komt SamElek op werfbezoek. We controleren of alles goed is uitgevoerd. Zo ben je zeker dat alles veilig is en kan u verder werken.
Pleister- en chapewerken
De pleister- en chapewerken worden uitgevoerd door uw aannemer. Je geeft ons een seintje als de werken klaar zijn en de tweede levering kan gebeuren.
Levering resterende materialen
Deze levering omvat de schakelaars, afdekplaatjes,... en de volledig door ons voorgemonteerde en voorbedrade schakelkast. Ook hier weer met de nodige uitleg en plannen voor de aansluiting.
Controle en Keuringsdossier
Het team van SamElek passeert voor een grondige controle en de opmaak van het wettelijke verplichte keuringsdossier. In het dossier zit een as-built plan van de elektrische installatie en het ééndraadschema.