Loading...
Skip to Content

Zelfbouw loxone

BESPAAR OP UW ELEKTRISCHE INSTALLATIE. IEDEREEN KAN ZELF ELEKTRICITEIT LEGGEN.

Home  Diensten  Zelfbouw

Zelf elektriciteit leggen hoeft niet moeilijk te zijn.

SamElek begeleidt je stap voor stap met analyse, advies, planning, plaatsing, afwerking en keuring. Zo verzeker wij je een veilige en correcte installatie.

SamElek zelfbouw werkt met materialen uit dezelfde vakhandel als je professionele installateur. Dankzij onze voorbereidingen, berekeningen en plannen kan je zelf aan de slag zonder enige elektrische voorkennis.

Ben je geen Handige Harry? Dan verzorgen wij graag de volledige installatie. Neem hiervoor een kijkje op onze pagina voor particulieren.

Stappenplan

01. ANALYSE EN ADVIES
Op basis van jouw wensen en verwachtingen leggen we samen de materiaalkeuze vast en bepalen de hoeveelheden.
02. VRIJBLIJVENDE OFFERTE
Een duidelijk overzicht van de werken die je zelf uitvoert en die SamElek uitvoert. Je bespaart gemiddeld 50% met onze doe-het-zelf elektriciteit pakketten.
03. EERSTE LEVERING
De leveringen van het materiaal gebeuren rechtstreeks op de werf. Bij de eerste levering komt SamElek alle onderdelen toelichten en maken we u wegwijs in het legplan.
04. DE EERSTE WERKEN
Op basis van het instructieboekje, het legplan en de eerste toelichting kan u al aan de slag. Je voert de slijp- en boorwerken uit, legt de kabels en plaatst de inbouwdozen.
05. OPVOLGING EN CONTROLE
Voor de start van de pleister- en chapewerken komt SamElek op werfbezoek. We controleren of alles goed is uitgevoerd. Zo ben je zeker dat alles veilig is en kan u verder werken.
06. PLEISTER- EN CHAPEWERKEN
De pleister- en chapewerken worden uitgevoerd door uw aannemer. Je geeft ons een seintje als de werken klaar zijn en de tweede levering kan gebeuren.
07. LEVERING RESTERENDE MATERIALEN
Deze levering omvat de schakelaars, afdekplaatjes,... en de volledig door ons voorgemonteerde en voorbedrade schakelkast. Ook hier weer met de nodige uitleg en plannen voor de aansluiting.
08. CONTROLE EN KEURINGSDOSSIER
Het team van SamElek passeert voor een grondige controle en de opmaak van het wettelijke verplichte keuringsdossier. In het dossier zit een as-built plan van de elektrische installatie en het ééndraadschema.

Wil je graag je project bespreken?

Why Choose Us?

Doe-het-zelf voordelen

Budgetvriendelijk

Tijd is geld. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, bespaar je heel wat werkuren van externe vakmannen. Dat maakt zelfbouw goedkoper dan het inhuren van een elektricien.

Eigen timing

Bij zelfbouw domotica bepaal jij de timing. Neem je enkele dagen verlof om flink door te werken? Of ga je een weekje op vakantie? Als doe-het-zelver is dat geen probleem.

Begeleiding

In onze zelfbouwpakketten is begeleiding steeds inbegrepen. Je kan bij ons altijd terecht met vragen. Zo ben je zeker van een correcte installatie.

Meer kennis

Zelfbouwers kennen hun eigen woning. Ze weten waar leidingen liggen, hoe de configuratie is opgebouwd, enz. Dat maakt herstellingen en aanpassingen makkelijker.
verlichting

VERLICHTING

Creëer sfeer en comfort in huis door het installeren en automatiseren van slimme lichtsferen.
verlichting

VERWARMING & KOELING

Geniet van een gezond binnenklimaat door een slimme samenwerking van je airconditioning met je ventilatie, je vloerverwarming of je radiatoren.
verlichting

ENERGIE

Verhoog het rendement van je zonnepanelen dankzij een thuisbatterij en door verbruikers automatisch in te schakelen.
verlichting

TOEGANGSCONTROLE & BEWAKING

Beveilig je woning met alarmen, intelligente toegangscontrole, elektronische sloten, rookmelders en lekdetectie.
verlichting

ZONWERING

Zet je zonwering optimaal in om verwarmingskosten te drukken en oververhitting te voorkomen.
verlichting

AUDIO

Automatiseer je audiosysteem voor muziek, alarmen, geluidsnotificaties en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos.